KA+ logo
Kulturni Automat +
Javna prezentacija radova / Gradić u fokusu
Javna prezentacija radova / Gradić u fokusu
Prostor
Od 30.06.2020. do 30.06.2020.
19:00
Beogradska 11, Petrovaradin 21000, Serbia
Na prezentaciji će govoriti učesnice radionice Bojana Karavidić iz udruženja Suburbium, Katarina Dajč ispred udruženja Scenatoria, kao i predavač Federica Pesce iz italijanske organizacije Melting Pro.
 
Polaznici storytelling radionice radili su na ličnim pričama koje ih povezuju sa Gradićem - Podgrađem Petrovaradinske tvrđave. Cilj radionice je da se kroz lične priče osvrnemo na lokalitet koji igra važnu ulogu u istoriji Novog Sada i ponudimo nove identitete.
 
Učesnici su bili radnici u kulturi, turizmolozi, istraživači i studenti koji se Gradićem bave već dugi niz godina i koji inspiraciju pronalaze upravo u nasleđu koje Gradić u sebi nosi.
 
Cilj projekta je da istraži uticaj koji na razvoj identiteta gradova imaju njihovi narativi. Projekat se bavi mapiranjem novih resursa (urbane priče, mitovi, itd) koji će omogućiti Rijeci, Novom Sadu i Temišvaru da ujedine vizije, znanja i iskustva i predstave nove priče. Gradovi će takođe istražiti zajedničko nasleđe i priče koji ih ujedinjuju kroz istoriju.