| izložba|

3 House Lab - izložba sa Fruške gore
April 27th 2019

Grupna izložba radova sa prve 3 House Lab umetničke rezidencije (3HL) na Fruškoj gori, biće održana u subotu 27. aprila 2019. od 19 časova u kreativnom centru P R O S T O R!

Za vreme prve rezidencije, deset umetnika iz Srbije iz različitih sfera savremenog stvaralaštva, uživalo je i stvaralo inspirisano selom Erdevik i okruženjem Fruške gore.

Cilj projekta je bio da učesnike izmestimo iz njihove urbane svakodnevice i individualnog načina kreiranja radova, da ih ohrabrimo da stvaraju pod otvorenim nebom, isprobaju za njih neke nove medijume i tehnike, i napravimo platformu za razvijanje saradnje na zajedničkim radovima sa ostalim kreativcima iz svog novog okruženja.

Umetnici koji su bili deo prvog izdanja 3 House Lab-a su: Ivan Mesaroš, Bojana Stanković, Linnch, Nemanja Knežević, Neon, EKS graphics, Stefan Knežević, RageFreaks, Vanja Seferović i Weedzor.

Publici na izložbi će biti prezentovano:
štampano izdanje 3 House Lab fanzina, za koje je svaki umetnik kreirao po jedan rad, crteži, slike i dela koja su nastala tokom boravka na rezidenciji.

Osim toga, biće izložene i fotografije intervencija u prirodi i pozitivne atmosfere uhvaćene tokom trajanja rezidencije.

Izložba ima prodajni karakter i svi posetioci će imati priliku da kupe: Fanzin, izložene radove i majice sa štampanim 3HLab motivom.

Nakon izložbenog dela, publika će imati priliku da sazna više o drugom izdanju 3 House Lab-a, upozna prethodne učesnike i porazgovara s njima o ličnim iskustvima koja su poneli sa rezidencije.

Druženje nastavljamo žurkom, gde zvanično zatvaramo prvo i otvaramo vrata drugom izdanju 3HL rezidencije.

 Vidimo se u subotu 27. aprila u PROSTORU!


Postavili: Prostor, 11 days ago